Lennert Móger Tímea
Irgalmatlan

A hideget nem lehet elfelejteni. A fázás emléke maradandóbb. Mint a tűzé. Október végén. November elején halálos fagyok ígérete kíséri az embert. Bármi történik vele. Nem a jóra és nem a rosszra fog visszaemlékezni. Azokból a napokból. Hanem arra. Hogy fázott. Irgalmatlanul.

Soha szebb nyarat. Annál. Ami elmúlt. Pók a falon az új idő. (Sz)ámítás. Örökérvényű apák és anyák tündökölnek a versben. Ami csak a miénk. A szerelem szeretete. Az irgalom szeretete. A nem szerethetőt szeretni. Az irgalom definíciója. Izgalmas halált adj, Istenem! Legyen benne élet! Az élet-verseny győztesei. És a halandók szépei vagyunk. Ha szépen halunk.

Nem elég. A harsány öröm és a mély bánat. Egy járda. Amin naponta járok. Alagútrendszerek nem csak mélyben és sötétben vannak. Átjárás. Két időszámítás és hely között. Nem ott lenni. Ahol a másik. Ott lenni és nem ott lenni. Nem ott lenni és ott lenni. Az agyad és a(z) (sz)íved közötti úton. Az elméd és a szellemed közötti úton. Vagy két utca között. Van veszély. Elgáncsolnak vagy botlasz. Mindegy. Jár(j).