Juhász Zsuzsanna
Koszmó

Masszázsolaj, az. Angolul, lila színben pompázva, szép fényes, péniszformájú flakonban. AZ, még mi nem kéne a gyönyörű magyar szó helyett.
Hogy síkosító, és kész. És lehet, hogy bár nem ismerlek, te is azért dobtad ki. Mert meguntad ezt a kétszínű, női létet. Ezt a kifelé mosolygósat, befelé sírósat.
Hogy úgy van eladva minden, hogy értünk szól vagy értünk is, holott ez a világ még mindig a férfiaké. Szex, szerelem, játék, no persze, és ez is angolul. Hogy milyen jó is lenne, ha beteljesülne a férfivágy, hogy ne kelljen semmit érteni, csak játszani. Játszani a nővel, s csak megvenni olcsón vagy drágán, mint egy kocsit vagy házat. Hát tényleg, mennyivel könnyebb lenne az élet a férfiak számára. Megértem, hogy alig használtan kidobtad. Ki, pedig lehet, hogy önkielégítéshez használtad.
Ki tudja, tán eleged lett belőle, hogy folyton magadhoz nyúlsz, hogy feszültségmentesítsd magad. Nehogy beszólj, visszaszólj főnöknek, férjnek. Vagy barátnak, anyósnak, plébánosnak. És sarki fűszeresnek, és elhatároztad, hadd gyűljön a harag, és ha kell, szakadjon a gát. Biztos megteheted anyagilag is, hogy új életet kezdj. Ha apád, anyád melletted áll, mikor kiszakadsz jó pár kapcsolatból. De bizonyára nem tudod, hogy a vibrátorhasználók fele férjes asszony. Nincs abban semmi kivetnivaló, ha feljavítják, amit kapnak. Vagy csak úgy, ahogy a férfiak, olykor maguknak ministrálnak. A családi békéért sok mindent meg kell tenni, látod. Az egyedülálló nők a veszélyeztetett réteghez tartoznak, ugye tudod. És ha így haladunk, akkor a férfiak is. Ők vannak kitéve leginkább a sehova se csúszás, azaz az ellehetetlenülés veszélyének. Holott ők tartják fenn a társadalmat, nemtől függetlenül, a szegények. Akik nem nagyon mernek gyereket vállalni. Vagy éppen hogy most tavasszal szereztél diplomát, és megvan az első jól kereső állásod? És azt is megértem, mert én is ezt csináltam. Gondoltam, ha párt akarok, ideje nőiesen öltözködni. Vagyis hogy elüssek jobban a férfiaktól. Mert ez nekik kell, a leegyszerűsítés, hogy minél könnyebben felismerjék, ami elüt tőlük. Ezért nyerő minden, de minden, ami más, mint a férfiaké, sőt teljesen ellentétes. Én is szoknyát vettem, de alá nem harisnyát, hanem cicanadrágot. Mert ez kényelmesebb volt. Pedig addigra olyan olcsó lett a harisnya, hogy eltűntek a szemfelszedők. Nők, akik abból éltek, hogy megjavították a harisnyákat. Látod, régen milyen szépen biztosítottak egymásnak munkát a nők. De ma már a jó öreg takarítást is férfiak végzik, és gépekkel, ha lehet. Hát megértelek, hogy ahogy én, te is készen akarsz állni a férfi fogadására. És kidobtál minden szexuális huncutságot magad körül. És kilépsz otthonról pőrén, azaz nap, mint nap önmagad által kielégítetlenül. Hogy észrevedd, ha szembejön veled valami hímszagú, tetszetős lény.
Hát igen, olykor az embernek muszáj önidomárt játszani, megfosztani magát ettől-attól, hogy jó úton terelgesse magát tovább. Bár lehet, hogy a szexeszközökkel jól megtámasztott szinglilét a jó. Végül is egyedülálló nők élnek a legtovább, a statisztikák szerint. De te lehet, hogy csak fellázadtál egy pillanatra. És kidobtad a majdnem tele síkosítódat. Mert nem akarsz többé hazugságban élni. És lehet, hogy holnapra megbánod, de ma még el akarod mondani a partnerednek. Hogy megbukott, hogy muszáj olajat használnotok, mert különben fájna neked. Ha ő, a már nem nagyon nagy ő otromba gazember, hogy olyan hamar hatolni akar. És nem tudjátok, valójában már te sem tudod, mennyi idő is kellene neked. Csak sejted, hogy mint magánember megszűntél létezni, a szíved mélyén rettegsz, hogy soha, de soha már nem tudnál annyira megnyugodni. Hogy síkosító nélkül is menne a partnerednek az út befelé. Pedig szereted, de ha magadat jobban, akkor eltitkolod még magad előtt is, hogy stresszáldozat vagy. Nagy balek, aki képtelen könnyen venni az életet. Legalább annyira, hogy fel tudjon izgulni. Hogy be tudja nedvesíteni a nunáját. És akkor jobb lett volna megtartani ezt a szép kis lila olajat.
Kivéve, ha szintén lázadásból dobtad ki, ha nem vagy hajlandó többé hímtagot a fenekedbe engedni. Mert ez az új trend. A nagymellűsködő, félárbocos férfiak hóbortja. Hogy nekik már egyetlen hüvely se elég szűk. A női végbél rózsája kell nekik. Te meg bemutattál az egyiküknek. Hogy nem, nem akarsz magadnak aranyeres, szivárgó feneket pár év múlva. És lehet, hogy nem vagy elég modern, és rájöttél, hogy le lehet cserélni a szádra azt a rózsát. A partnered észre sem veszi. Vagyis dehogynem, sokkal, de sokkal könnyebben jut el az orgazmushoz.
Én meg, látod, addig tartogattam az olajat, míg rájöttem, mire is használjam. Tudod, öreg vagyok, nekem már van türelmem megvárni, hogy a dolgok a helyükre kerüljenek. A koszmómra, tudod, jó lesz az olajad. Majd abban áztatom a fejbőrömet fürdés előtt. Tudod, az én nemzedékemnek büszkeség a koszmó. A ritka fürdőzés. Mert azt jelenti, aki koszmós, annak van kinek spórolnia. Annak gyereke, unokája van. Akiért érdemes elkoszmósodnia. Hidd el, még egy kutyáért is érdemes. Mert addig ember az ember, míg van mit adnia. Ez valami ősrégi ösztön.
Ahogy a koszmó se, kosz, inkább pihe. Bőrpihéje az áldozatkész embereknek.
Köszönöm az olajadat.