Aaron Blumm: Tokyjó 1526 3.

Mondom, itt történt nálunk a szomszédban, én is szemtanúja voltam.

    - A falikárpiton a légyott..a.z Iszlám Férfiak Társasága azért szivesen fogad. Számos poént mondanak, férfi vagyok én is. Márta néni, miközben rakom ki a bűvös kockát, mégkérdi, meddig leszek még gyerek. Beremeg a jobb fülemben a dobhártya, ezért sok fokhagymát eszek. Az Iszlám Férfiak Társasága hozsonál: - Ótatánk az első nagy háború alatt orosz fogságba kerülvén gmüzlit evett. Egyszer amint ott evett, elébbe lépett a Bakanics Ferkó szintén Kishegyesről. Gyurám, bazmeg, mondta a Ferkó, te itt ténferegsz, miközben az asszonyod a zsidóval mászkál a piacon? Más mendemondák is voltak. Feri bácsi, noha éjjeliőr volt, gyakran hazajárt esténként megnézni az asszonyt. Talán a legtöbbre is vitte velünk szemben, felment Pestre, és összeszedett egy nőcit kereken. Kis jelvényt visel, Úristen, mennyi minden volt, mondja.

A barátom a hátsó kis rezidenciájában annyi használhatatlan és használható számítógépet halmozott fel, hogy csak félseggen tudtam ülni, ha elmentem hozzá. Előbb le kellett söpörnöm néhány hangkártyát, hogy le tudjak ülni a kanapéra rendesen. A barátom egy kis virtuális várost is felépített néhány kibelezett alaplapból, mindig meg kell néznem, Tokyjónak hívja, kis reaktorai, lakótelepei, Pentagonja van. Könyvtár, városközpont. Egy nap, amikor betértem hozzá, azt láttam, hogy erőteljesen rázza az áram, miközben derékig volt az egyik számítógépben.

X. úr, a másik szomszédom, világéletében utálta a macskákat. Egy nap, amikor a feleségén keresztül macska keveredett a fürdőszobájába, zsákba tette, kiment vele a város melletti síkságra, sík terepre, mivel a macskák, mondja X. úr, reflexszerűen a legmagasabb pontra kapaszkodnak, és elengedte. Amikor X. úr elengedte a kutyákat is, a macska az ő fejét találta a legmagasebb pontnak.

Hehehe, az én fejem volt a legmagasabb pont, mondja X. úr, akinek a bal szeme közben furcsán remeg.

A másik város, amihez közöm van...